Med det helt rette domæne kan du hurtigt booste din virksomhed og gøre din hjemmeside synlig for præcis den målgruppe, du sigter efter. Men hvordan griber du det bedst an, når du skal vælge et domænenavn? Der er efterhånden rigtig mange forskellige udbydere at vælge mellem. Derfor kan det også være svært at gennemskue, hvem du gør klogest i at satse på. Og skal du vælge et domæne med eller uden webhotel inkluderet? Alt det kan du blive klogere på i artiklen her, hvor du bliver guidet kyndigt igennem alt det, som du bør vide om køb af domæner.

De bedste udbydere af domæner

Markedet for danske domæneudbydere er efterhånden blevet rigtigt stærkt. Mange flere spillere har meldt sig på banen, men det gør det ikke altid lettere at vælge, hvem man skal gå med. For hvad er forskellen egentligt fra udbyder til udbyder? Svaret er, at der er markante forskelle, hvis man ser godt efter. Det gælder både på prisen, og hvad du får med i købet. Herunder guider jeg dig til to af de mest populære valg, som kan anbefales, hvis du gerne vil eje dit eget domæne.

Simply – Saml nemt alle dine domæner

Se priser og ledighed hos Simply »

simply køb domæneEn af de mest anerkendte danske udbydere af domæner er Simply . Og det med god grund. Her giver du først og fremmest en lav pris for oprettelsen, ligesom det årlige gebyr også er i den lave ende, hvor alle har råd til at være med. Simply er desuden rigtig god til dig, der har flere domæner.

Det kan nemlig være en fordel at samle dem alle et sted, så du har et bedre overblik over dem. Og hos Simply er flytning af domæner helt gratis. Du kan altså uden omkostninger vedligeholde og administrere alle de domæner, du har købt, under samme tag.

Den sidste store fordel ved Simply er, at du får gratis DNS med i købet. DNS er det, som forbinder dit domænenavn med et server, og det skal du bruge, hvis du køber domæne med webhotel. Ellers vil man ikke kunne finde din hjemmeside, når man indtaster den i browseren. Hos Simply kan du både købe domæne med webhotel eller for sig selv efter behov.

e-studio.dk– Det billigste webhtotel jeg har set i Danmark

Se priser og ledighed hos e-studio.dk »

Få det billigste når du skal købe domæner og et webhotel til deres hjemmesider. Siden er nemlig brugervenlig, og du bliver guidet igennem alle trin, så du hurtigt kan komme i gang med dit nye onlineprojekt.

Du får DNS, når du køber dit domæne, så det bliver peget ind på dit webhotel og dermed er til at finde for andre brugere.

 

Sådan køber du et domæne

Når du har valgt din foretrukne udbyder, er det ganske enkelt at købe selve domænet. Det kræver blot nogle få trin. Først og fremmest skal du finde ud af, om det domæne, du ønsker at eje, rent faktisk er ledigt. Hos de fleste udbydere kan du hurtigt og nemt tjekke dette. Hvis domænet ikke er ledigt, vil udbyderen komme med andre gode alternativer, som ligger tæt op ad det domænenavn, du selv indtastede.

Når du har fundet det perfekte domænenavn, bestiller du det blot igennem udbyderen ved at indtaste nogle få oplysninger om dig som ejer. Derefter vil du modtage en mail fra DK-hostmaster, som er dem, der administrerer alle danske .dk-domæner. I mailen vil du blive bedt om at bekræfte din registrering. Og så kan du kalde dig domæneejer.

Derfor bør du købe et domæne

Måske er du usikker på, hvad du egentligt får ud af at investere i et personligt domæne. Men faktisk er der flere gode grunde til at gøre det. Det giver dig nemlig en række fordele, når det gælder din online tilstedeværelse.

Du vil kunne starte din egen webshop eller hjemmeside, som kan fremme din virksomhed eller brand med det helt rette domænenavn. Samtidig får du mulighed for at opsætte en e-mail-konto på dit eget domæne. Det vil fremstå mere professionelt over for omverdenen.

Sidst og måske vigtigst vil du være bedre stillet i forhold til at opnå gode placeringer på søgemaskinerne. Du bliver ganske enkelt lettere at finde. Selv hvis du vælger at skifte webhotel, vil links fra andre hjemmesider fortsat guide brugerne til dit domæne. Alt i alt får du altså de absolut bedste vilkår for succes, hvis du køber dig til dit eget domænenavn.

Artikel sponsoreret Find noget for enhver smag i vores kollektion af farverige, lyse og stilfulde sokker. Køb enkeltvis eller i bundter for at tilføje farve til din sock-skuffe!

Domæne med eller uden webhotel

Når du køber et domæne, kan du vælge, om du vil købe det med eller uden webhotel. De fleste køber domæner med webhotel, da formålet med at oprette domænet typisk vil være at lave en hjemmeside. Og det kræver et webhotel til at hoste din side. Du kan dog sagtens springe webhotellet over. Det kan du eksempelvis vælge at gøre, hvis du blot ønsker at eje et bestemt domæne i tilfælde af, at du får brug for det senere hen. Det kan også være fordi, du gerne vil registrere og redirecte et domæne til dit hoveddomæne. Prisen er gerne en smule højere, hvis du ønsker et domæne med webhotel.

Hvilket domænenavn?

Der findes desværre ikke en formel for det perfekte domænenavn. Der er dog nogle gode tips, som du med fordel kan have in mente, når du skal beslutte dig.

Selve navnet kan nemlig få stor betydning for, hvor stor succes du får med din hjemmeside. Det vigtigste er, at domænets navn skal give mening i forhold til det, som du repræsenterer. Hvis der er tale om en blog, skal den måske opkaldes efter dig, så den er nem at finde for besøgende. Hvis du vil oprette en webshop, skal domænet afspejle det, som sælges. Generelt skal du tænke på domænet som en forlængelse af indholdets identitet.

Der kan naturligvis være begrænsninger på, hvilke domæner du kan få adgang til. I det tilfælde kan du enten vælge at være kreativ og finde på en anden og bedre løsning.

Ellers kan du væbne dig med tålmodighed og satse på, at det bliver ledigt, eller at du måske endda kan få lov at købe domænenavnet af ejeren. Hvis der indgår specielle danske bogstaber i navnet som æ, ø og å, bør du undgå at bruge dem i den form. Dit domæne vil klare sig bedre, hvis du eksempelvis omskriver økologihuset.dk til oekologihuset.dk Det er dog en god idé at sørge for også at købe domænet med specialbogstaverne. Ellers risikerer du, at andre tager det og dermed har næsten sammen domænenavn som dig.

Hvad er et domæne?

Et domæne er kort og godt et unikt navn, der dækker over en IP-adresse på internettet. Med andre ord er det altså ordlyden af selve hjemmesideadressen, der er tale om. Der findes ikke to helt ens domæner, da de altid er unikke. Derfor kan der også være mange domæner, som du ikke kan få lov til at købe, da de allerede er taget.

Et domæne kan deles op i to forskellige dele, og du skal som køber træffe et valg om begge. Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken endelse dit domæne skal have. Det korrekte ord for endelsen er TDL, som står for Top-Level Domain. Det kan lyde indviklet, men i virkeligheden handler det bare om, om IP-adressen slutter med .dk for Danmark, .no for Norge eller den universelle .com. Hvis du har dansk indhold og sigter mod en dansk målgruppe giver det uden tvivl bedst mening at vælge .dk som TDL. Det er ofte også dyrere i oprettelse, hvis du ønsker et domæne med .com. I dag er der over 1,3 millioner domæner, der har endelsen .dk. Dermed er Danmark blandt de lande i verden, der har det højeste antal registrerede domænenavne per indbygger.

Den mere interessante del af at købe et domæne er at vælge, hvad der skal stå foran endelsen. Her kan man slå kreativiteten løs og finde på det navn, som bedst indkapsler det univers, man ønsker at skabe. Mange finder dog også denne proces udfordrende. Du vil nemlig ofte opleve, at det kan være svært at finde et ledigt domæne. Det gælder især, hvis du bruger et meget almindeligt navn, som nogen derfor allerede har snuppet for næsen af dig.

Læs også

Velkommen! Jeg har mange års erfaring med online markedsføring. Book et møde idag og lad mig hjælpe din forretning til bedre positionering online.

Theis
Online specialist,
Vidste du..

At 82% af den danske befolkning køber online ifl. dansk statistik?

Har du et spørgsmål?

Jeg svarer gerne på spørgsmål indenfor online marketing. Skriv til min mail.