- 11. april 2021
- Posted by: Theis Hansen
- Category: Web
Det behøver hverken være dyrt, svært eller tidskrævende at lave sin egen hjemmeside, som kan give dig succes online. Læs mere om hvordan her.
Hvis man som virksomhed eller privatperson skal slå igennem med et produkt, event eller budskab, gælder det om at have en stærk tilstedeværelse online. Derfor kan det være oplagt at lave en hjemmeside. Mange opfatter det dog som et besværligt eller endda uoverskueligt projekt at kaste sig ud i. For hvad nu hvis, man ikke har specielt meget teknisk snilde?
3 tilgange til at lave en hjemmeside
Som sagt er der flere muligheder for, hvordan du kan gribe oprettelsen af en hjemmeside an. Overordnet er der dog tre forskellige måder at lave en hjemmeside, og den store forskel på dem er, hvor meget teknisk formåen de kræver. Herunder guider vi dig igennem dem alle tre, så du kan blive klogere på, hvad der er den bedste løsning for netop dig. Artiklen går i dybden med følgende muligheder:
- Køb en løsning med online website builder (fx danske Bricksite)
- Opret dig hos webhotel og anvend CMS. (Fx. hos billige Simply med 1-click installer)
- Byg din egen hjemmeside fra bunden ved selv at kode
Der er dog ingen grund til bekymring. Det behøver nemlig ikke være spor svært at søsætte sin egen hjemmeside. Faktisk har det aldrig været nemmere. I dag findes der nemlig et hav af hjælpemidler og muligheder, som gør processen utrolig enkel. Uanset om du ønsker at stå for meget af det tekniske arbejde selv, eller om du hellere vil lægge det ansvar i andres kyndige hænder, er der altså masser af gode muligheder for at komme godt i gang. I artiklen her guider jeg dig til, hvordan du kan lave en succesfuld hjemmeside både nemt og billigt.
Kom godt i gang med domæne og webhotel
Før du kan komme i gang med at lave selve hjemmesiden, skal du have styr på to ting først. Først og fremmest skal du købe dig et domæne. Her er tale om det navn, som din IP-adresse skal have. Der findes ikke to ens domæner, og derfor gælder det om at finde på et unikt domænenavn, som er ledigt. Du kan finde en udførlig guide til køb af domæne her.
Dernæst skal du sikre dig et webhotel. Et webhotel er som navnet antyder et slags hjem for din hjemmeside. Du lejer altså plads hos et webhotel online, hvor du kan have alle dine filer til din hjemmeside liggende. Dine filer kommer til at ligge på webhotellets server, som dermed blive gjort synlige for dem, der gerne vil besøge din hjemmeside. Du kommer altså ikke uden om at investere i et webhotel, hvis du vil have din egen hjemmeside. Typisk vil du kunne købe plads hos et webhotel samtidig med, at du køber dit domæne. UnoEuro og One.com kan anbefales som gode og billige udbydere af webhotel til din hjemmeside.
Website builder – Den perfekte løsning til nybegynderen
Har du sparsom eller måske slet ingen erfaring med at lave en hjemmeside? Så har du brug for alt den hjælp, du kan få. Og i det tilfælde bør du gå med en online site builder. Her er nemlig tale om en service, som gør det utroligt nemt at skabe en hjemmeside, og hvor du får alt, hvad du skal bruge, i én samlet pakke. Hos en website builder opretter du et abonnement, som du betaler en fast pris for hver måned. Dermed får du adgang til et hjemmesidesystem, hvor du nemt kan oprette din hjemmeside. Her er det den valgte website builder, der har bestemt, hvilke funktioner og designs du kan vælge. Det er utroligt brugervenligt og nemt at gå til, selvom du ingen erfaring har med at lave hjemmesider.
Når du vælger denne nemme løsning, betyder det dog også, at du ikke selv kan have nogen indflydelse på, de features du kan bruge. De er bestemt på forhånd, og det kan derfor være svært at skabe et unikt og personligt udtryk, der er skræddersyet til din hjemmeside. Men hvis du kan leve med de begrænsninger, der følger med, er det en rigtig god mulighed for hurtigt at komme i gang med dit onlineprojekt.
Det er som sagt en smart pakkeløsning at vælge at abonnere hos en website. Du får nemlig både systemet til at opbygge hjemmesiden samt domæne og webhotel til én samlet pris. Dermed slipper du for selv at skulle ud og købe domæne og et webhotel, hvor din hjemmeside kan ligge. Det er attraktivt for mange brugere, da det gør processen nemmere og mere effektiv. Der er dog også tale om en dyr løsning på lang sigt. Du betaler nemlig en fast månedlig pris for at kunne anvende din website builder. I forhold til hvad det koster at betale for domæne og webhotel tilsammen, er det ofte op til 3 til 4 gange dyrere at satse på en website builder. Du skal altså vurdere, om det er pengene værd at vælge den enkle løsning.
Der findes flere forskellige udbydere, som kan hjælpe dig med at bygge din hjemmeside nemt og hurtigt. Det kan dog især anbefales at benytte den danske website builder Bricksite. Her er nemlig tale om et genialt værktøj til at bygge din nye hjemmeside. På platformen finder du nemt alt, hvad du skal bruge, så hele processen bliver legende let. På få timer kan du bygge en flot og imponerende side, uanset om den er til pivatbrug eller skal tilknyttes en virksomhed. Hos Bricksite finder du et væld af flotte designs, og selve redigering af alt fra tekster til billeder og kontaktoplysninger er nem at gå til for enhver. Hvis du er i tvivl om noget, kan du dog altid få kyndig rådgivning hos sidens danske support.
Anvend CMS – Den nemme vej til selv at styre din hjemmeside
Hvis du har lidt mere teknisk erfaring, og hvis du selv ønsker at have en finger med i spillet, når det kommer til at skabe din hjemmeside, bør du anvende CMS. Men hvad er CMS egentligt? Kort og godt står betegnelsen for Content Management System. Her er altså tale om et administrationssystem, som gør det muligt at oprette og vedligeholde din hjemmeside.
Når du anvender CMS, har programmører klaret det hårde arbejde med at kode for dig, så du kan komme hurtigt i gang med at opbygge din hjemmeside, som du ønsker. Her får du adgang til en række muligheder for design og features, som du kan sammensætte, præcis som du ønsker. Og her er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan skabe. Du opnår altså langt mere selvbestemmelse og færre begrænsninger, end hvis du vælger at gå med en website builder.
For at komme i gang med at anvende CMS skal du først have fat i et domæne og et webhotel til din hjemmeside. Det kan anbefales at købe domæne og webhotel samlet hos UnoEuro, som er en af de mest populære danske udbydere. Når du har oprettet dig her, kan du derefter via webhotellet nemt installere det CMS, som du ønsker at bruge. Her er op til flere gode muligheder at vælge mellem. Det kan dog klart anbefales at gå med WordPress, som anses for at være en af verdens bedste systemer til at lave hjemmesider i.
Gør det selv – Løsningen til dig med teknisk snilde
Den sidste mulighed for at lave en hjemmeside er uden tvivl også den sværeste. Her skal du nemlig selv kode hjemmesiden helt fra bunden, og det kræver ekspertviden og stiller høje tekniske krav. Det kræver derudover en masse tid og engagement, som alle måske ikke lige har mulighed for at bruge på oprettelsen af en hjemmeside.
Hvis du ønsker at kode selv, kræver det blot et program at gøre det i samt et webhotel og et domæne. Det er altså ikke omfattende at komme i gang. Selve processen kræver dog enormt meget, da du skal lære en masse og opbygge rigtig meget viden for at få et succesfuldt resultat. Hvis du formår at gøre dette, er fordelene dog også store. Når du selv koder, har du nemlig utrolig meget frihed. Du kan skabe lige præcis den hjemmeside, du drømmer om. Du slipper også for de udgifter, der følger med, når andre skal stå for programmeringen for dig. Det kan altså være en rigtig god investering at lære at kode en hjemmeside selv. Det gælder især, hvis det er noget, du kommer til at skulle bruge ofte i dit erhverv.